HTML

Facebook oldaldoboz

fehéren feketén

Székesfehérvár, köz, élet, közérzet, nyitott szemmel járva.

Friss topikok

Címkék

2010 (102) 2011 (123) 2012 (35) 2013 (16) 2015 (10) a (26) adó (5) alkotmány (13) államadósság (5) alszóvivő (28) andrás (48) ár (8) árpád (6) az (11) bezárás (5) bkv (7) bolondballagás (6) brájer (6) busz (5) cser (39) cser palkovics (7) dr (5) dr. (15) elnök (5) és (9) európai (8) éva (6) fehérvár (13) fejér (8) felújítás (7) Fidesz (21) fidesz (215) forint (6) független (5) gábor (6) gazdaság (7) gyerekek (5) györgy (8) gyula (9) gyurcsány (5) hatalom (5) hazugság (7) (7) hoffmann (5) humor (5) istván (11) jobbik (17) józsef (5) kampány (7) kdnp (5) képviselő (9) knizse (7) költségvetés (15) kommunikáció (22) kormány (19) köz (6) közgyűlés (13) közlekedés (6) kultúra (7) lajos (5) lászló (8) lehet (5) levél (10) magyar (14) magyarország (131) Magyarország (25) márton (5) mdf (8) média (7) megye (5) megyei (7) mszp (40) munkahely (6) nem (9) nemzeti (7) nyugdíj (15) ocskay (5) oktatás (5) orbán (77) pál (11) palkovics (38) parlament (6) pénz (14) péter (5) piac (5) polgármester (11) politika (86) rádió (5) reklám (5) rendőrség (7) rendszer (6) rózsa (7) schmitt (10) szavazás (5) szdsz (7) Székesfehérvár (33) székesfehérvár (177) szemét (5) szent (5) széphő (5) színház (9) takarékoskodás (5) tamás (8) támogatás (8) tihamér (18) törvény (5) tüntetés (7) tv (5) új (11) újság (5) unió (6) úr (5) út (9) utca (7) választás (10) választások (5) város (9) vélemény (8) vicc (5) videoton (8) vidi (5) viktor (65) vörösmarty (5) warvasovszky (19) Címkefelhő

2010.03.08. 15:03 progresszív

Nyílt levél Warvasovszky Tihamérhez!

Tisztelt Polgármester Úr!

 
Kedves Tihamér!
 
Gratulálok! Sikerült úgy fordítanod a vitorlád, vagy a köpönyegedet, hogy életed hajója vígan fut tovább a hatalom irányába.
 
Csalódtam benned! Csalódtam a politikusban és csalódtam az emberben.
 
Emlékszel? 1994-ben pártonkívüliként, az MSZP listájáról mindenféle veszély, megmérettetés nélkül lettél alpolgármester. Ajándék volt?
1998-ban sokat dolgoztunk, hogy polgármesterré választottak. Megint csak az MSZP állt mögötted.
2001-ben Vancsik Zoli halála után a listáról az MSZP téged küldött a parlamentbe.
Majd 2002-ben és 2006-ban is közös erővel az MSZP jelöltjeként bejutottál egyéni jelöltként. Megnyerted hozzá mindkét alkalommal a polgármesterséget is.
 
Mindeközben napi, politikai kényelmedért nem vállaltál be a városért stratégiai döntéseket. Nincs belváros koncepciónk (a város ingatlanjait eladta a közgyűlés).
A belvárosban hiányoznak a kis terek, átjárók, amelyeket a turisták szeretnek felfedezni.
A belváros környékén nem lehet közlekedni (Kecskeméten igen.)
Nincs kereskedelmi negyedünk (Kaposvár van).
Nincsenek közparkjaink (Szombathelyen van.)
A Palotai út nem 4 sávos. (Sorolhatnám a városokat, már inkább nem teszem.)
Nincs városfejlesztési koncepció. Csak ipartelepítési koncepció van. Minél több ipart, munkahelyet!
 
Igaz, híres kacsintásaid, az emberek néven nevezése a fentieket elfeledtették a fehérváriakkal.
 
2002 óta 54 milliárd forint jött Székesfehérvárra az önkormányzaton keresztül pályázati pénzként. Ugyanakkor stratégia hiányában ezek a forintok, eurók számomra kérdéses módon hasznosultak.
 
Lassan 2 éve van pénz a Romkertre, de koncepció, stratégia hiányában csúszik, csúszik a beruházás, míg a pénz el nem úszik… Ez csak majd’ 2 milliárd forint.
 
Az Agóra Pólus – Bőrgyár projekt hogy áll? Az is több mint egy milliárd forint.
 
Apropó, majdnem elfelejtettem az elkerülő utat! Most ez az indokod, az érved, hogy lelépsz, hátat fordítasz.
 
Mennyi pénzt is adott Orbán Viktor kormánya a székesfehérvári elkerülő út építésére? Hány méter épült meg? Még jó, hogy egy ujjamat sem kell hozzá felhasználnom.
Tudod, rossz az a körforgalom a 8-as bekötőjénél. Rossz. De Veszprémben vannak 2 sávos körforgalmak, Győrben jelzőlámpás 3 sávosat láthatsz a 81-es bekötőjénél.
 
Szerintem veszélyesebb a seregélyesi útnál a budapesti vasútvonal, ahol a múltkor több mint fél óráig nem működött a fényjelző készülék, lógott a sorompó. 5 perc után az autósok ész nélkül mentek át. És jött a vonat. Csak a csodának köszönhető, hogy a tanker kamion áttért előtte.
 
Nem baj, a felüljáró már épül, te (mi), ja meg Szigli független úr is megkapja a szárazréti elkerülő alapkőletételét a nyáron. (Talán egyszer majd az utat is.)
 
Azután az emberek a fidesz (Orbán Viktor és Cser Palkovics András) támogatásával megválasztanak „független” polgármesterré.
 
Van a megyében ilyen független polgármester. Juhász János, aki előbb MSZP, majd Fidesz támogatással lett Sárbogárd vezetője. Nézzük meg mennyit lépett előre a mezőföldi kisváros!
 
És akkor igazzá vált rólad egy 2007-es bejegyzés az internetről: A Fidesz legjobb embere-Wavasovszky.
 
Csalódott vagyok. Csalódtam benned Tihamér. Tudom, biztos vagyok benne, hogy megint nyertél volna. Nyertünk volna együtt a börtönnel fenyegető, patkányozó Cser Palkovics ellen. De te nem szálltál be a ringbe. Tánclépésekkel jobbra-balra próbáltál igazodni, minél jobb, biztosabb helyet találni. Forgattad a vitorlát, aztán a köpönyeget is.
 
Majd miután véget ért játszma, mindenki kiterítette lapjait, te még elővetted az adu ászt (OV-t) és azt hiszed, hogy te vagy a nyerő.
 
Bízom benne, hiszem és tudom, hogy nem. Azon az oldalon is te csak egy ÁRULÓ leszel. Az árulókat sehol sem szeretik és megtűrni is csak addig tűrik meg, míg hasznot remélnek tőlük.
 
Kedves Tihamér! Nagyon rosszul áll neked az ÁRULÓ szerepe, feszengesz benne, mint a TV-ben. Ha már nem akartál velünk indulni, miért nem tudtál győztesként 3 ciklus után távozni a politikából, élvezni jól megérdemelt nyugdíjadat?
 
Egy volt barátod, aki hitt benned.

Warvasovszky támogatói között. Az új nagy csapat?

10 komment

Címkék: politika mszp fidesz székesfehérvár áruló 2010 tihamér warvasovszky


A bejegyzés trackback címe:

https://feherenfeketen.blog.hu/api/trackback/id/tr641819098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hogynehogye 2010.03.09. 20:53:57

"Győrben jelzőlámpás 3 sávosat láthatsz a 81-es bekötőjénél."

Muhaha amikor ilyeneket máshova figyelsz? Aki a győri 3 sávos lámpás (a Dunántúl legbalesetveszélyesebb) körfogalomnak kinéző entitását ki bírta izzadni, annak a következő hónapra azt kívánom abban kelljen 'köröznie' (bár 1 hétnél tovább nem élne azt garantálom)...

Komolyan mondom nem tudtam eldönteni ez most egy paródia, vagy komolyan is gondolod és pozitív példaként említed.

Jahh még valamit a nyugati elkerülőt ami a 8-ast köti össze a marosheggyel 2002 tavasza előtt kezdték építeni. Valahogy 2002 után "elakadt" a történet pár év múlva folytatódott, akkor azt a város saját zsebből finanszírozta, vagy állami pénzből történt (csak érdeklődöm)...

hogynehogye 2010.03.09. 20:55:50

Különben nem csak a a 81-es bekötőnél van hanem beljebb is egy az árkádnál - mindjárt dupláztak is az elmebajból.

mypace 2010.03.10. 10:59:37

Én legutóbb is azért szavaztam rá, mert úgy láttam, hogy polgármesterként jól képviseli a város érdekeit és - gondoltam -, ha a pártnak jó országgyűlési képviselőnek, nekik adom, én is bízom benne.
Legközelebb is azért fogom polgármesternek választani - ha sikerül -, hogy a várossal foglalkozzon elsősorban, aztán lehet, hogy ismét elviszi a hátán a pártot (pártokat) 2014-ben, Fehérváron.
Nem vagyok abban biztos, hogy az ideológiát (pártot) kell előtérbe helyezni és azt hiszem, hogy még egy párttagnak sem lehet azért szemrehányást tenni (nemhogy egy függetlennek), mert nem marad örökre hűséges a pártjához. Lásd: rendszerváltás! Vagy az ideológia (a pártérdek) fontosabb, mint a polgároké? Ha mint polgármester jó, akkor miért tenne velünk rosszat azzal, hogy nem hűséges a pártokhoz, ha meg nem jó polgármester, akkor miért tetszettek ilyen minőségben támogatni? Esetleg jól jött az általa vonzott szavazat? Egyébként az már országos politikai szinten is felmerült a képviselőség és polgármesterség különválasztása.
Lehet sajnálkozni, de az önvizsgálat sem árt. Manapság egyre gyakrabban kell emlegetni, hogy "Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hibás." Bár, ez esetben a létszámkülönbség absztrakttá teszi a képet, de a történelem már igazolta, hogy néha egy egyéniségnek (államférfinek,-nőnek) lehet nagyobb súlya, mint akár több pártnak együttvéve. Van arra példa, hogy egy párt keres magának "arcot". Ilyenkor nehéz eldönteni, ki, kit támogat, kinek van nagyobb haszna a másikból. Sajnos ilyenkor az is előfordul, hogy a "haszon" elosztásakor a választóról megfeledkeznek a pártok és "arcaik", a heves ideológia-népszerűsítés közepette.

vadászkutya 2010.03.11. 14:10:53

Kedves Névtelen Levélíró!
Látom, elérkezett az „árulózás” időszaka. Ami nagyon veszélyes. Nem csak annak, aki valóban áruló, hanem annak is, aki árulózik. Mert – ahogy azt már többször láthattuk – ez bizony gyakran fordítva sül el. Ráadásul árulózni nem elegáns. Még akkor sem, ha a másik ember döntése a saját érdekeinket sérti.
Ráadásul egy olyan embert leárulózni, aki köztiszteletben áll, akit sokan szeretnek, aki – ahogy Ön is írta – nevén nevezi választóit, nos, ez nem vall túl nagy bölcsességre.
A demokrácia, ha jól sejtem, arról szól, hogy a népakarat érvényesül, a nép választja meg, hogy szerinte ki az az ember (és nem párt!), aki szerinte hitelesen és tisztességesen fogja érdekeit képviselni egy adott helyen, egy adott ügyben. Hiszen a szó önmagáért beszél. A képviselő képvisel. A józan paraszti ész szerint azokat, akik ezzel őt megbízták. Ha Önt arra kérik lakótársai, hogy nevükben intézkedjen a szemétszállító cégnél, hogy ne hajnali hatkor, hanem reggel nyolckor szállítsák el a szemetet, akkor Ön vajon nem az ő érdekeiket köteles képviselni a szolgáltatóval szemben? Ha az Ön pártja másként gondolkodik erről, akkor nem az számít, hogy lakótársai mivel bízták meg? Nos, úgy gondolom, ugyanez igaz az Országgyűlésre, vagy a városi Közgyűlésre is.
Warvasovszky Tihamért a székesfehérváriak választották képviselőjüknek és polgármesterüknek. Aki egy kicsit is gondolkodik, tisztában van vele, hogy nem ő nyert a párttal, hanem a párt nyert ővele. És nyilván ezért nagy érvágás most a párt számára, hogy egy biztos helyet elveszített. Ha nem így lenne, miért őt jelölték képviselőnek akkor, amikor már tudták, hogy nem hajlandó a pártérdekeket a város lakóinak érdekei fölé helyezni, és nem hajlandó gondolkodás nélkül, pártérdekek szerint szavazni a parlamentben? Ennek csak egy oka lehet: tudták, hogy hozza a mandátumot. Ettől kezdve nincs miről vitatkozni. A város lakói pedig büszkék lehetnek arra, hogy olyan polgármesterük van, aki ki mer állni mellettük, aki a frakciófegyelem megsértése árán is kiáll azokért, akik bíznak benne, és nem adja nevét olyan döntéshez, ami számunkra kedvezőtlen. Ha a demokrácia szót komolyan vesszük, hogyan várhat el egyáltalán egy párt ilyesmit a képviselőtől?
És hogy picit a városról is beszéljünk... Nem tudom, a levél tisztelt írója miként szeretne átjárókat és kis tereket kialakítani a Belvárosban. Talán egyik-másik templom, épület lebontásával? Mert más lehetőség nem nagyon kínálkozik erre. Ugyanez a helyzet az utakkal, közparkokkal is. Tegyen javaslatot, hogy mit bontson le a város! Biztosan nagy sikert aratna egy olyan elképzelés, amit mások kárán lehet megvalósítani. A Bőrgyár, és a Nemzeti Emlékhely projekt éppen annak a bizottságnak a döntése miatt vált kérdésessé, illetve húzódik, amelynek vezetője abban a csapatban játszik, amelynek Ön szerint a város polgármestere is tagja (lesz). Nem ellentmondás ez? A győri háromsávos körforgalmat nagyon rossz ötlet volt felemlíteni. Aki még nem járt arra, de vágyik egy kis halálfélelemre, feltétlenül keresse fel, próbáljon megtenni benne néhány kört… Valahogy Alba Regia közlekedésében nem hiányolom ezt, de még a kétsávosat sem – pedig nem vagyok kezdő autós. Ami pedig az iparosítást illeti: leveléből az derül ki, hogy nem ért egyet az új munkahelyek teremtésének támogatásával. Javaslom, ezt ne nagyon hangoztassa. Valószínűleg nem lesz túl népszerű ez a gondolat.
Mert ismerni is kellene az embereket. Akiket képvisel a képviselő. Tudni kell róluk, hogy aggódnak a munkájukért, a megélhetésükért. És olyan vezető kell nekik, aki ebben melléjük áll. És igen, aki rájuk kacsint, és néven szólítja őket. Nem olyan, akit legfeljebb csak a közgyűlésen láthatnak a tévé kameráinak köszönhetően, vagy hivatalos alkalmakon, szalagátvágásokon. Hanem, aki elérhető közelségben van. Aki közöttük jár, aki meghallgatja őket akár egy áruházi bevásárlás alkalmával is. Azt gondolom, ez fontosabb az embereknek, mint a pártérdek. Csak ehhez valóban ismerni kellene az embereket. Akikből egyébként a pártok igen jól élnek.
Lehet persze sorolni, hogy mi nem valósult meg. De azt is lehet, ami megvalósult. És mérlegre kell helyezni, hogy a meg nem valósult elképzelések, vagy a megvalósultak milyen arányban szolgálják a város lakóit. Warvasovszky Tihamér nem azt ígérte, hogy egymaga megépíti az elkerülő utat, amit egyébként éppen az Ön által favorizált párt és kormány nem támogatott, hogy leszigeteli a panelházakat, vagy felújítja a város rossz állapotban lévő útjait, és megtervezi a Nemzeti Emlékhelyet. Hanem azt, hogy mindent megtesz azért, hogy ezek megvalósuljanak. És arról nem szól senki, hogy a még függőben lévő, látszólag elfelejtett elképzelések mögött hány levélváltás volt, mennyi tárgyalás van. De nyilván egy munka folyamatait nem kell mindig a város lakói elé tárni. Hiszen nem ez érdekli őket, hanem a végeredmény.
Persze, tudom, nem ez a lényeg most. Önt valójában nem az érdekli, hogy mi van a fehérváriakkal, hanem, hogy mi van, mi lesz a párttal. Szerencsére azonban a fehérváriak, és a város polgármester számára az előbbi a fontosabb, és nem a pártérdek. És nyilván, ennek tükrében döntenek majd ősszel is.
Üdvözlettel
Egy fehérvári, aki most is hisz polgármesterében
U.I. Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy aki nyílt levél írására adja fejét, nem árt, ha a nyelvtani és illemszabályokat betartja.

progresszív 2010.03.13. 13:07:30

@vadászkutya:
1994-ben az MSZP kérte fel, építette fel Warvasovszky Tihamért, aki akkor a rendőrségen dolgozott, mint gazdasági vezető. Természetesen ez olyan, mint a házasság. Párt és Jelöltje. Csak a házasságban is etikátlan akkor ott hagyni a másikat, ha valami gond van. Elmenekül a gond elől. Miközben tisztességesen, etikusan is visszavonulhatott volna a politikától NYERTES-ként. Fehérvárról - sajnos azt látom, hogy a taktikázásban szuper a polgármester. Ügyes a minden áron való állás teremtésben is. De nincs hosszú távú elképzelés (akár tanulva más városoktól) a közlekedésre, a kereskedelemre, a belvárosra, a nemzeti emlékhelyre -szerintem bukjuk az elnyert pénzt sajnos-, az oktatásra (iskola bezárások), a kultúrára, a fesztiválokra és még sok másra sem.

progresszív 2010.03.13. 13:08:59

@mypace: Évekig azt mondta az MSZP, mondta a polgármester, hogy egy városért akkor lehet jól lobbizni, ha kormánypárti a polgármestere, az országgyűlési képviselője.
Fehérvárról - sajnos azt látom, hogy a taktikázásban szuper a polgármester. Ügyes a minden áron való állás teremtésben is. De nincs hosszú távú elképzelés (akár tanulva más városoktól) a közlekedésre, a kereskedelemre, a belvárosra, a nemzeti emlékhelyre -szerintem bukjuk az elnyert pénzt sajnos-, az oktatásra (iskola bezárások), a kultúrára, a fesztiválokra és még sok másra sem.

progresszív 2010.03.13. 13:12:20

@hogynehogye:
Emlékszel? Amikor megépült a 8-as és a Seregélyesi elkerülő még 2 sávos volt a körforgalom. Volt egy-két koccanás, akkor szűkítették le egy sávosra. Megoldva a forgalmi gondokat.
Győr: amikor arra jártam nem láttam balesetet. Te igen?
Hiányolom a hosszú távú gondolkodást. A P+R parkolót, a hozzá kiépített közösségi közlekedéssel. A városi közlekedés át-és újra gondolását. A Háginál a csomópontot stb.

mypace 2010.03.13. 17:38:30

@progresszív:
Igen, egy városért akkor lehet jól lobbizni, ha kormánypárti a polgármestere, az országgyűlési képviselője. (Bár, én úgy gondolom, hogy jobb, ha nem ugyanaz a személy mindkét tisztség viselője.)

Talán a hiányosságok is felróhatók részére, de nem mindenki látja így.

Az objektív megítéléshez nagyon sok tényezőt kellene figyelembe venni. Hogy az egyén miként éli meg a jelent, nem mindig nyújt hiteles képet.

Én csupán azt akartam érzékeltetni, hogy amíg az ország, a megye, a város érdekei szerint ténykedik - a megfelelő súllyal -, addig annak, aki ilyen szempontból hitelesnek látja, nem kell figyelembe vennie azt, hogy megsérti-e a "politikai erkölcsöt" (ha van ilyen...).

Még az előzőekhez is szólva:

Szerintem, államférfi csak az lehet, aki a politikát használja az emberek érdekében, nem pedig az embereket a politika érdekében.

Ha hiteles, amit mond - én elhiszem -, akkor Ő egy igazi lokálpatrióta lehet.

Talán nem Ő a legjobb polgármester, de jobbat nem ismerek. Olyat valóban ismerek, aki állítja, hogy Ő sokkal jobb, ügyesebb és hozzáértőbb. Csak hát, valahogy az elmúlt években (kivéve az utolsót) nem a szakértelem dominált az ország irányításában, hanem az ideológia és a pártérdek (vagy hűség...?), meg is lett az eredménye.

Nem látom igazoltnak, hogy a politikai (párt) lojalitás hasznos lenne a lakosságnak.

És valahogy úgy vagyok ezzel, ha nem is biztos, hogy a legjobb, de legalább a kipróbált személyt választom - ha nem túl rossz -, mert az ígérgetések nem keltettek túl nagy bizalmat bennem.

(Azt, hogy egy államférfi az volt-e, leginkább csak nagy távlatból lehet megítélni, mint a történelmet is.)

progresszív 2010.04.23. 22:08:13

@hogynehogye: A terv még a mi Pistánk idejében elkészült az elkerüről.... :-) 1992! A fidesz kormány 2001 őszén tette bele a kiemelt projektekbe... Majd megbukott tavasszal. 2002-2003-ban készült el az Auchantól a 70-es útig, majd 2005-ben adták át a 8-ig tartó szakaszt. Most zajvédő falat is kapnak a mellette lakók. Ez a rövid történet....

mypace 2010.09.16. 09:57:38

"És mégis forog a Föld..."
Belátom, tévedtem Warvasovszky Tihamér megítélésében.
süti beállítások módosítása