HTML

Facebook oldaldoboz

fehéren feketén

Székesfehérvár, köz, élet, közérzet, nyitott szemmel járva.

Friss topikok

Címkék

2010 (102) 2011 (123) 2012 (35) 2013 (16) 2015 (10) a (26) adó (5) alkotmány (13) államadósság (5) alszóvivő (28) andrás (48) ár (8) árpád (6) az (11) bezárás (5) bkv (7) bolondballagás (6) brájer (6) busz (5) cser (39) cser palkovics (7) dr (5) dr. (15) elnök (5) és (9) európai (8) éva (6) fehérvár (13) fejér (8) felújítás (7) fidesz (215) Fidesz (21) forint (6) független (5) gábor (6) gazdaság (7) gyerekek (5) györgy (8) gyula (9) gyurcsány (5) hatalom (5) hazugság (7) (7) hoffmann (5) humor (5) istván (11) jobbik (17) józsef (5) kampány (7) kdnp (5) képviselő (9) knizse (7) költségvetés (15) kommunikáció (22) kormány (19) köz (6) közgyűlés (13) közlekedés (6) kultúra (7) lajos (5) lászló (8) lehet (5) levél (10) magyar (14) magyarország (131) Magyarország (25) márton (5) mdf (8) média (7) megye (5) megyei (7) mszp (40) munkahely (6) nem (9) nemzeti (7) nyugdíj (15) ocskay (5) oktatás (5) orbán (77) pál (11) palkovics (38) parlament (6) pénz (14) péter (5) piac (5) polgármester (11) politika (86) rádió (5) reklám (5) rendőrség (7) rendszer (6) rózsa (7) schmitt (10) szavazás (5) szdsz (7) székesfehérvár (177) Székesfehérvár (33) szemét (5) szent (5) széphő (5) színház (9) takarékoskodás (5) tamás (8) támogatás (8) tihamér (18) törvény (5) tüntetés (7) tv (5) új (11) újság (5) unió (6) úr (5) út (9) utca (7) választás (10) választások (5) város (9) vélemény (8) vicc (5) videoton (8) vidi (5) viktor (65) vörösmarty (5) warvasovszky (19) Címkefelhő

2011.08.03. 07:25 progresszív

Hova menjünk fürdeni? Velencei tó vagy Balaton?

Meleg volt a nyár nagy részében, így mi is elindultunk fürdeni a gyerekekkel....
2009-ben csináltam egy nyári felmérést, hogy hol milyen a strand, és mennyibe kerül.... Ekkor nem csak a Velencei tavat jártam körül a családdal, hanem az elérhető Balatoni strandokat is....

Azután sajnos technikai okokból az írásom sehol nem jelent meg... Egy részét ide most beszúrom....

 

Agárd: Napsugár strand –
Nagyon jó a gyerek öböl dicséretes, hogy minden évben kirukkolnak valami újítással.
A lányaim nagyon élvezték a homokozót.
Kevés az árnyék fákat kellene ültetni. Sajnos az árnyékos helyen – közel a bejárathoz – a fű kikopott, s föld is tele volt csikkel.
Bár többször találkoztunk egy hölggyel, aki a kukákat ürítette, a szemetet szedte.
Nem tudom, érdemes-e fent tartani a ’60-as években készült kuszlikokat (nyaraló helyett) a strand területén ronda és irritáló is a 4 emeletes beton bungaló sor.
Hiányzik az öltöző, zuhanyzó.
A Balatonon már régen megoldották a kis kör alakú öltözőkkel a dolgot….
A strand másik fele POP strand néven fut. Itt vannak a pályák, amelyek használata ingyenes. Ennél a bejáratnál van az öltöző zuhanyzóval. Fák egyáltalán nincsenek. Árnyékot a leszúrt napernyők adnak. Amelyek átmeneti megoldásként jók.
A lángos és a palacsinta ára elfogadható.
Fájdalmas – parkolási díj.
 
Ár/érték: megfelelő
 
Agárd: szabadstrand
 
Az építkezés mögötti területen továbbra is sikeresen működik a part menti pár méteres sávban a szabadstrand.
Öltöző? Minek az? A mosdó fizetős, éppen megüti az elviselhetőség színvonalát.
Fű? Itt-ott. Árnyék? Egy-két bokor, csenevész fa.
A víz jó, vannak sportolásra alkalmas kezdeményezések is.
Egy esti leruccanásra jó, de gyerekekkel inkább fizetős strandra megyek.
Ja, és a parkolásért itt is fizetni kell….
 
 
Gárdony: Sport Beach
 
Az ország - ez idáig - egyetlen öko szemléletű strandja, A gárdonyi strandon az idei évtől kezdődően a szelektív hulladékgyűjtés és palackpréselésen túl az éjszakai térvilágítás áramellátását szélgenerátorral biztosítják, míg a vizesblokk melegvízét vákuumcsöves napkollektorral oldják meg. Ezekből csak a szelektív szemétgyűjtéssel találkoztunk, meg a palackpréssel.
A füstmentes sziget jó ötlet, csak nem volt árnyékos hely, így kiszorultunk.
A fű jó, a fák lassan megnőnek. A gyermek öböl is megfelelő, bár fel lehetne dobni… A büfések már nagyon érezték a nyár végét, így kétszer álltunk sorba lángosért és palacsintáért.
Itt nincs zuhanyzós öltöző. A strandon sem láttam öltözőt.
Nagyon jó ötlet volt a habparti a műanyag focipályán. A gyerekek és a felnőttek is nagyon élvezték.
A napelemes tricikli és a kiállított autó is sokak tetszését elnyerte.
 
Ár/érték: megfelelő
 
Velencei Vizi Vár, lánykori nevén: Északi Strand
A fák még mindig nem nőttek meg eléggé. A csúszda nem működik. A fú tökéletes, vannak kihelyezve csikkgyűjtők is. Öltözőt is találtunk több helyen. Zuhanyzó is van.
A gyerekrészt sziklákkal kerítették el, ami természetes anyag. Sajnos a homok helyett kavicsos a part menti homokozó és a vízbe való lejutás is kavicsos, talp szurkáló.
Sportolási lehetőség is van. Labdahálókkal, kosár palánkkal a vízben.
Úszásra kiváló, hiszen van mély víz, illetve később is hamar mélyül. Emlékeim szerint itt lehet napozóágyat bérelni.
A legtisztább, legjobban karbantartott strand a tóparton. A parkolás ingyenes, a belépő azonban ezt kompenzálja…
 
Ár/érték: megfelelő
 
Balatonfüred Esterházy Strand
 
Hínár! Na ez az amiért inkább a Velencei tavat választom. A fű megfelelő, árnyék is van, szelektív szemétgyűjtéssel (kevés szemetessel). A víz kellemesen mélyül, gyerekeknek is ajánlható.
Van a kicsiknek külön homokos partrész. Ahol a part homokos, de a víz alatt már tiszta kavicsos. Szurkálós. Nem kicsit, nagyon.
Vannak öltözők, a mosdó európai színvonalú, a lángos egy százassal drágább, mint a Velencei tavon.
Az öltözők kicsit érdekesek, mert a fémvázakat ponyvákkal borítják, a fémváz mellett a kötelek hurkolásai között jól belátni…. bár a kamaszkorból már kinőttem, így nem kukkoltam.
Árnyékos fák is vannak a strandon. A vizibicikli bérlés ára elborzasztott, a tekeréstől.
A strandnak van egy élményfürdő része is külön belépőjegy ellenében. Ezt nem próbáltuk ki, bár tettem rá egy bátortalan kísérletet…
Parkolni kb. 10 perces sétával ingyen lehet. Közel van a Tagore – sétány ott jártunkkor borhetek voltak (sajnos hazafelé is vezettem L).
 
Ár/érték: megfelelő
 
Balatonfüred Arácsi strand
 
Hínár van itt is, de jóval kevesebb tapasztalataim szerint, mint a másikon. A tömeg azonban nagyobb. A fű kiváló, jók a tekergős öltözők is… A tisztasággal sincs gond. Sok a gyermekjáték, van külön csúszdás medence is. Az árnyas fákról ne is beszéljünk. A vízben sok sportlehetőség (háló, kosár stb.) van. A parkoló nagy, 10 perces sétával a vége is elérhető, s fizetni sem kell érte.
 
Ár/érték: mefelelő


Tehát a fentiek 2 éves véleményt tartalmaznak..... Elég érdekes felfedezéseket tettem, bár fehérváriként a Velencei tó közelebb áll a szívemhez, de ugyanannyi belépőért a balatoni strandok sokkal jobb minőségű szolgáltatásokat nyújtottak... (tisztaság, szemetesek száma, toalettek, öltöző helyiségek, árnyék, ingyenes csúszda, játszóterek, fű! és ingyenes parkolók...

 

Most hogy javult a gazdasági helyzet és a fizetőképességem csak Agárdra mentünk le a gyerekekkel, mert bár a városi strand félárú akciót hirdetett, de a fehérvári klóros vízzel nem vagyok kibékülve....

Szóval lementünk, leparkoltam egy nem fizetős füves részre a fák közé az út szélére, ahol már álltak autók...

Ami jó volt a strandon, az a családi belépő: 2 gyerek, 2 felnőtt 1.500 Ft-ért mehetett be. Ami nem változott két éve, az árnyék és a fű minősége, illetve annyi, hogy a popstrandról eltűntek a napernyők is....

Hazafelé ezt találtam a szélvédőn: (kicsit feljavítottam) :-DDD

Szóval, arra leszek kíváncsi, hogy mikor jönnek rá ezek az önkormányzatok, hogy a parkolás mint közvetlen bevétel és a büntetés is inkább csökkenti a vendégek számát, mint növeli.... Ha pedig kevesebb vendég lesz, akkor a vállalkozóknak is rosszabbul megy, kevesebbet fognak tudni befizetni az önkormányzat kasszájába végeredményben mindenki rosszabbul jár.

S most? Azt tudom, hogy legközelebb a büntetés - parkolás összegét benzinre költöm és inkább a Balcsira megyünk...
 

3 komment

Címkék: balaton büntetés parkolás agárd velencei stran


A bejegyzés trackback címe:

https://feherenfeketen.blog.hu/api/trackback/id/tr743090893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nefarian 2011.08.23. 21:06:36

LOL, helyszíni bírságolt a távollétedben úgy, hogy nem közli a bírság összegét? Abszolút szabálytalan eljárás. A helyszíni bírságolás egyik szabálya, hogy a megfelelő nyomtatványon (törvényi előírás! Nem ilyen cetlin!) közli a helyszíni bírságolás tényét és ÖSSZEGÉT. Mivel nem közölte, tulajdonképpen megbüntetett NULLA Ft-ra. Ha még nem fizetted be, sztem kifogással élj.

fda 2014.07.08. 19:50:32

Sport beach ökoszemlélet?
Közelről teljesen olyan, mint bármelyik szocreál strand.
Minden közepesen lepukkant, július első felében a büfék fele zárva (kiadó és hasonló táblák), az egyetlen csúszda nem hogy nem működik, de úgy néz ki, mint ami tavalyelőtt sem működött már. A víz szuper, sekély, homokos. Egyetlen kivétel az elzárt gyerek-öböl, mert az szúrós kavicsos.
Nem olyan rossz hely, de az öko-akármit hazudni elég nagy svindli, sok más kempingben és strandon is látni napkollektort, egy szelektív kukával (nem találtam meg egyébként) ne dicsekedjünk már ennyire, ez a környezetvédelem megcsúfolása.
Az meg hogy legjobb strand díj, az egy egyszerű vicc, azt elhiszem ha a környék legjobb strandjának kinevezték valamikor, de én magam 200 km-es körzetben több jobbat, szebbet, elegánsabbat, felszereltebbet találok. Például olyat, ahol van tiszta WC, vagy öltözködési lehetőség. Vagy ahol látni, hogy van vízimentő (és nem egy rozzant vöröskeresztes hajó van a parton a füvön fejjel lefelé..)

progresszív 2015.03.12. 18:01:10

Kérlek, hogy nézd vissza a két linket a fotókról, hogy tényleg ott jártál-e. Számomra úgy tűnik, és ne vedd támadásnak, mintha a pop strandot találtad volna meg.
A vendéglátásról nem tudok nyilatkozni... De az biztos, hogy a látogatószám visszaesésével a kiszolgáló büfék stb. száma is megcsappant. Az írás 2011-es.
diak.hulladekboltermek.hu/cikk/1131/459794/20110802_gardonyi_okostrand_1.htm
velenceito.info/strandok/sport-beach-strand-gardony/
süti beállítások módosítása