HTML

Facebook oldaldoboz

fehéren feketén

Székesfehérvár, köz, élet, közérzet, nyitott szemmel járva.

Friss topikok

Címkék

2010 (102) 2011 (123) 2012 (35) 2013 (16) 2015 (10) a (26) adó (5) alkotmány (13) államadósság (5) alszóvivő (28) andrás (48) ár (8) árpád (6) az (11) bezárás (5) bkv (7) bolondballagás (6) brájer (6) busz (5) cser (39) cser palkovics (7) dr (5) dr. (15) elnök (5) és (9) európai (8) éva (6) fehérvár (13) fejér (8) felújítás (7) Fidesz (21) fidesz (215) forint (6) független (5) gábor (6) gazdaság (7) gyerekek (5) györgy (8) gyula (9) gyurcsány (5) hatalom (5) hazugság (7) (7) hoffmann (5) humor (5) istván (11) jobbik (17) józsef (5) kampány (7) kdnp (5) képviselő (9) knizse (7) költségvetés (15) kommunikáció (22) kormány (19) köz (6) közgyűlés (13) közlekedés (6) kultúra (7) lajos (5) lászló (8) lehet (5) levél (10) magyar (14) magyarország (131) Magyarország (25) márton (5) mdf (8) média (7) megye (5) megyei (7) mszp (40) munkahely (6) nem (9) nemzeti (7) nyugdíj (15) ocskay (5) oktatás (5) orbán (77) pál (11) palkovics (38) parlament (6) pénz (14) péter (5) piac (5) polgármester (11) politika (86) rádió (5) reklám (5) rendőrség (7) rendszer (6) rózsa (7) schmitt (10) szavazás (5) szdsz (7) székesfehérvár (177) Székesfehérvár (33) szemét (5) szent (5) széphő (5) színház (9) takarékoskodás (5) tamás (8) támogatás (8) tihamér (18) törvény (5) tüntetés (7) tv (5) új (11) újság (5) unió (6) úr (5) út (9) utca (7) választás (10) választások (5) város (9) vélemény (8) vicc (5) videoton (8) vidi (5) viktor (65) vörösmarty (5) warvasovszky (19) Címkefelhő

2011.10.19. 07:41 progresszív

Jobbik az iskolákban!

Jobbik székesfehérvári ifjúsági tagozatának vezetője (kiváló tanuló és sportoló) Marosán Anita a Teleki Gimnázium végzőse aláírásgyűjtésbe kezdett iskolájában, hogy diákokat toborozzon csoportjába. - derül ki a FehérVár 2011. október 17-i számából ( 11. oldal).

Ezután az igazgató úr egyeztetett a diák édesapjával, hogy ezt a tevékenységet hagyja abba.

Ez tény. Vizsgálják még, hogy mi is történt ezután.

Állítólag (a diák szerint) valamelyik tanára megfenyegette, hogy ha árpádsávos pólóban jár iskolába, nem fog leérettségizni.

A JOBBIK persze nem hagyta ki a ziccert: újságcikket, tiltakozást, petíciót csinált a dologból.

Sorban:

Október 5-én 10.12-kor Lakatos István jegyzi azt az írást a jobbik blogján, amelyik megjelent az október 6-i Fejér Megyei Hírlapban (október 5-én a honlapon) Tihanyi Tamás sicc! tollából. Akkor most ki is kapta a szerzői honoráriumot?

Majd ezt a cikket a kurucinfo átírva közölte például így:

"- Biztos vagyok abban, hogy ezek a mondatok nem hangzottak el, én ilyenről nem tudok - mondta Sipos Imre, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója." - FMH.hu
www.fmh.hu/cimlapon/20111005_politizal_fenyegeteik

"- Biztos vagyok abban, hogy ezek a mondatok nem hangzottak el, én ilyenről nem tudok - magyarázkodott Sipos Imre, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. -"
kuruc.info/r/26/86169/

Kicsit másként hangzik, ugye?

Természetesen a Jobbik propaganda gépezete megindult....

Közlemény, amely a neten megjelent, meg a helyi sajtóban is.... Október 10-én.

Azért a kommentelők véleménye kiegyensúlyozottabb:

Gyönyörű eset.

A Jobbiktól a legszebb, hogy ezt a csajt nyomta, hogy csinálja csak. Mégiscsak egy kölök.(még ha náci is, de fiatalkorú)
Az iskolában nem szokás politikai tevékenységet folytatni szerintem sem. Gyűjtsön aláírást iskolán kívül.

Egyébként az apuka is jó fej lehet.

Nézzük csak, jobbik egyik csápja (Budaházy, Toroczaki, Tyirityán) egyre inkább terrorista eszközökhöz nyúl, másik csáp meg megjelenik a Telekiben, hogy ők egy tök normális csapat, miért ne folytathatnának iskolán belül tevékenységet.

Lehet tényleg kéne erről egy komolyabb cikk.

De azt hiszem itt elsősorban Jobbik vezetése hibáztatható, hogy sajtó elé vitte az ügyet, úgy, hogy egy gyereket használt fel hozzá. És úgy, hogy valószínűleg ők is tudják, csak hátránya fog származni a lánynak, és nincs is igazuk... de hát Novák Elődtől ezt vártuk, nem?

A szomszédtól hallottam egyébként megdöbbenve, hogy micsoda család ez a Marosán család, mindenkit rettegésben tartanak, fenyegetnek és feljelentenek. Mindenkivel hadban állnak.

 

Akkor azt gondoltam legalább az Anita nem ilyen, hiszen ez a sport emberileg is kell, hogy formálja az illetőt és hatással van a jellemére is. De nem, a vér nem válik vízzé és pont ugyanolyan az Anita, mint az anyja meg az apja.

 

nagyon nagy csalódás és kiábrándulás volt számomra a karatéból is.

 Ja egyébként meg miért ne érettségizhetne le, minden évben van 3-szor érettségi, csak egy jelentkezési lapot kell kitölteni és elmenni érettségizni, mégcsak nem is kell a saját iskolába. Ennyi. És iskolába járni sem, menjen magántanulónak, tegyen vizsgát és érettségizzen le, csendben. Úgyhogy számomra tényleg nem világos, ki és mit akar ezzel? Nincs elég hírverés a Jobbiknak, érzi a vesztét és most ez kell? Na de kit fog érdekelni ezután egy szervezet, amelyik, mint Don Quijote küzd a szellemek ellen, ezerrel.

 Sokkal jobban szerettem volna Marosán Anitát mondjuk ételosztás, tüzelőosztás közben látni. Nem árpásávos pólót lengetve a gimnázium előtt. JA vagy csak ennyire futja, ezért kellett megalakulni.

www.fmh.hu/cimlapon/20111010_jobbik

Majd petíció átadása az iskola előtt, természetesen zászlóval és minden mélymagyar kellékkel együtt. - ez is természetesen bekerült a Hírlapba, majd az országos jobbik-médiába is....

Fotó: FMH, Parti Nagy Bence

De a Fidesz - alszóvivő úr sem hagyja magát, ő sem ma jött a 6.20-sal, így közleményben nyugtatja a kedélyeket és a tanítás, az iskola rendjének megzavarását keni a Jobbikra.... Mint bölcs öregapó próbál az ügyben ügyeskedni.

 Ja, egy kis adalék. A hölgy a Honvéd-Szondi Sportegyesületen belül karatézik. Az egyesületekről szóló törvény tiltja, így a Sportegyesület alapszabályába is bekerült:

"2.2.3. Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytatott és nem folytat. Szervezete pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújtott és nem nyújt, illetve azoktól anyagi támogatást nem kapott és nem fogad el. Országgyűlési vagy helyi önkormányzati képviselőket nem támogatott és nem támogat." 

Szeretném tudni, hogy ezután lesz-e az egyesület ellen ügyészi eljárás, vagy az egyesület mit tesz ez ügyben saját védelme érdekében... Sajnálnám, hogy a város egyik sportegyesülete egy apuka és gyermeke helyett bűnhődne... (benne a több száz taggal).

- A másik, hogy a játékszabályokat be kellene tartani egy világbajnoknak is (meg az őt menedzselőknek is) a honlapjukon ostorozzák a polgármestert, mert nem adott külön támogatást a világbajnoksághoz való kijutáshoz, de a pályázatukat nem küldték be határidőre. (bár lehet, hogy a Szondi SE beküldte, de Anita az övékből kimaradt?).

marosananitankkse.5mp.eu/web.php
 

Mi a véleményem? Minden (reményeim szerint ma is) fiatal lázad a meglévő rendszer ellen. Hogy  milyen módon, melyik oldalon abban nagyon erős hatása van a szülői (menedzseri) környezetnek. Természetesen felelőssége is.

Azt hiszem, ezzel a politikai kiállással elveszítünk egy jó sportolót (hiszen Kokó, SP. .... -mármint Schmitt Pál- is csak az aktív sportolói korszaka után ereszkedett le a politikához). Talán nem véletlenül. Anita bölcsebb embereket is megkérdezhetett volna ebben a dologban.

A Jobbik média ügyesen bújt megint egy fiatal mögé, miközben helyet, olvasottságot és talán még támogatókat, szimpatizánsokat is szerzett (sok elégedetlen diák és szülő van ma a magyar közoktatás háza táján, nekik is szimpatikus lehet az iskola elleni fellépés), bár erre rámehet egy sportegyesület, egy iskola, egy fiatal.... Ez őket nem érdekli, de nagyon nem....

JÓ REGGELT!!!! - a főiskolákon, egyetemeken sok fiatal értelmes ember fertőződött meg már a szélsőjobbos (Hitler-barát), Jobbikos eszmékkel -Olaszliszkán láttuk a barátság szép példáját- most már a középiskolákat is elkezdték elárasztani ezek.

A rendszerváltás nagy fegyverténye volt, hogy az iskolákban és a munkahelyeken megtiltottuk a politizálást. Ezt meg lehetne azért tartani?

26 komment · 3 trackback

Címkék: teleki fidesz székesfehérvár pályázat jobbik ifjúsági anita középiskola világbajnokság szervezet gimnázium blanka sportegyesület alszóvivő marosán honvéd szondi


A bejegyzés trackback címe:

https://feherenfeketen.blog.hu/api/trackback/id/tr213313299

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Karácsony előtt kerül a boltokba Dr Kocsis Máté életvezetési kalauza 2011.10.21. 10:24:27

 A Tíz lépés, hogy szerethető hajléktalan légy című könyv azokat az embereket szólítja meg elsődlegesen, akik valami érthetetlen oknál fogva, ahelyett, hogy fűtött, vezetékes vízzel, árammal, gázzal ellátott, összkomfortos ingatlanokban néznék az ...

Trackback: Lófasz ez a cikk 2011.10.21. 09:44:30

Lófasz stílusú ez a cikk és a kommentelést sem engedi a nagy rettegő cenzor. De most beszopta a trackback-hack-et, ha neked is bejön ez, akkor lájkold, hadd röhögjön más is!Ide leírhatod a cikkhez tartozó kommenteket.Erről a cikkről van szó: http://feh...

Trackback: Kormánypropaganda menni Nagy-Britannia 2011.10.20. 23:41:48

Épphogy észrevettük, hogy a „külföldi sajtóba írt propagandacikkek” c. versenyben már hetek óta nem volt győztesünk, erre visszatér a ringbe a Pinokkió-bajnokság nehézsúlyú győztese, személyesen Schöpflin „Magyarországon nem volt médi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej55 2011.10.21. 21:14:08

A szánalmas kamu "nemzeti párt" kb. itt ki is fújt. Ennyi telik tőle, és szomorú, hogy ennyi ember megeszi a sok maszlagot.

Tigriske 2011.10.21. 21:14:23

Fidesz? Akkor ott valami hazugság lesz...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 21:21:20

Mi van te szerencsétlen agyhalott?
Csak az elvtársak szánalmas proli böfögését teszed be!
Féreg vagy te, nem ember. Cenzor fasz!

eino. 2011.10.24. 21:28:21

Soha nem voltak ideológia mentesek az iskolák. Csak eddig a baloldali és liberális irány dívott, most meg esetleg nem mindenhol van így.
Miért, az mi volt, amikor Fodor Gabika idején a homoszexualitásról szóló plakátokat aggattak az iskolákba? Vagy amikor olyan filmet nézettek velünk 56-ról, ami a lincselésekre koncentrált az egész forradalomból?
Egyébként Hitlert kár ide keverni, ha ennyire szélsőséges lenne a Jobbik, nem lehetne a parlamentben. Alkotmányosan.

Amit az ember tehet: neveli a gyerekét bizonyos értékrend mellett, és bízik benne, hogy senki nem fogja elvinni semmilyen irányba. Ha jól csinálja, úgy is lesz.

vezér01 2011.10.24. 21:28:36

Ha ez a diáklány Che Guevarás pólóban
járt volna iskolába,"mélymagyar"kellékek helyett
mondjuk "mélyizraelit" viselne,a kutya se foglalkozna vele.Az egyetemen Krausz Tamás vidáman hinti sztalinista
eszméit, a diák meg válogathat,melyik
fertőt óhajtja. Igaz is,mi van a Krausz
tanítvány "karlendíccsek?"Diankával?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.10.24. 21:30:08

Olaszliszkán bazmeg a cigányok megöltek egy embert a gyermekei szeme láttára te vadbarom fasz. Ne magyarázd már meg baszki hogy az a jobbik hibája.

Tigriske 2011.10.24. 21:30:19

Buta, korlátolt ember vagy te.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.24. 21:31:14

Bravó te kis fogyatékos féreg. A lényeget kiszűrted, a jogos felháborodást kitetted.
Szégyelld magad!

progresszív 2011.10.24. 21:37:52

@Azúrkék égbolt: Örülök, hogy több nicked van... :-D Csak nehogy összevessz magaddal és te legyél az 5. Sally (Szelli)...

progresszív 2011.10.24. 21:56:38

@Blassius: Rossz helyen jársz és rosszul érvelsz. Az olaszliszkai lincselést és a gyilkosokat én is elítélem. De a bíróság mondja ki felettük az ítéletet....

dr. Erika Zangolna 2011.12.06. 21:34:23

az iskolának van szmsz-e és házirendje. ezek közül legalább az egyiknek egyértelműen le kellene írni, hogy az iskola nem a politizálás terepe.

sem tanár, sem diák nem folytathat politikai aktivitást.

a formálódó identiású diákok részéről egy, a büfében elmortyogott gyúrcsótány, vagy vesszentrianon a vélemény-nyilvánítás határain belül marad, tanár természetesen még politikai véleményt se közöljön, ott máshol vannak a határok.

de a politikai szervezet nevében és színeiben történő kampányolás, aláírásgyűjtés, vagy bármi az túllép a szabad vélemény-nyilvánítás határain és politikai aktivitásnak minősül.

és ezzel a történettel ez az alapvető baj, nem az, hogy konkrétan melyik félnótás-egylet ideológiájába csavarodott bele a kislány. akkor sem folytathatna az iskola területén politikai aktivitást, ha mszp, vagy lmp agitátor lenne.

csak így jobban eladható a történet zombifalván, hogy bátcsák már megint az igazhitűt.

a kislány egyébként még kamasz, formálódhat, fejlődhet, fellázadhat, még a végén melegjogi aktivista is lehet belőle. gimnazista korban ez még nem agybetegség, csak szerepkeresés.

Kivlov 2011.12.06. 21:36:50

hááát, inkább jobbikos legyen a fiatal, mint füvezős szadeszos meg elempés...

Balintmol 2011.12.06. 21:37:22

Most végeztem molekuláris biológusként, és azt kell mondjam, abszolút a jobbikos lettem az egyetemi évek alatt. Nem kellett hozzá semmilyen szórólap, és propaganda. Csupán nyitott szemmel jártam mind a fővárosban, mind vidéken.

Ez az új Nick 2011.12.06. 21:38:12

Főiskolán nálunk is néha bepróbálkozik szinte mindegyik tanár a saját igéjét terjeszteni, de hamar rájönnek, hogy nem azért ülünk ott. Kereskedelmet tanulok és nem politológiát. :)

Nzoltan 2011.12.06. 21:38:30

"Az iskolában nem szokás politikai tevékenységet folytatni szerintem sem. Gyűjtsön aláírást iskolán kívül."

őőő....

Kisdobos, Úttörő, KISZ? Bármely Egyházi iskola?

Szóval nem újkeletű a dolog.

serwer 2011.12.06. 21:41:31

Mekkora tett lehet egy tök átlagos csitrit befolyásolni?

cso zsi 2011.12.06. 21:41:54

"A rendszerváltás nagy fegyverténye volt, hogy az iskolákban és a munkahelyeken megtiltottuk a politizálást. Ezt meg lehetne azért tartani?"
2000 környékén volt, hogy ismerős gyereket a középiskolában a tanulmányi eredményei miatt évismétlésre köteleztek. A korábbi tanárnő egy féle pártállást képviselt, az új a szöges ellentétét. A három hozzábukott tanulót úgy könyvelte el, hogy azok az előző tanár eszméinek élnek. Gyakorlatilag ellehetetlenítette őket, és repültek a suliból év végén. A tankötelezettség már nem vonatkozott rájuk.

2003-2004, neves egyetemünk könyvtára. Amíg vártam az ismerősömre, belelapoztam az asztalon heverő szórólapokba.
Az akkori ellenzék áskálódó propagandája volt.

kela-bá 2011.12.06. 21:42:19

Nem hinném, hogy a politika kikerülhető az iskolákban , SAJNOS. Ugyan is a médiákon keresztül úgy át vannak "itatva" a családok már otthon , hogy namég... Meg azt sem hinném, hogy nálunk bárki is hitlert (csupa kisbetűvel) óhajtaná. Hogy emlegetik, hát persze, hisz a történelem része - sajnos- akarjuk, vagy nem. Láthatjuk, hogy milyen sok film, és irás jelenik meg vele, és "munkásságával" kapcsolatban.

A II. világháborúban állitólag
50 000 000 ember halt meg, hagy nyugadjonak már azok is békében. Majd a közelgő halottak napján emlékezzünk rájuk is.

Jó egészséget, további szép estét !

eljárfelette 2011.12.06. 21:44:15

Közelítsük meg egész más oldalról a dolgot: Nem normális az, hogy a politizálás, mint napi beszédtéma lehetősége kizárt munkahelyeken, iskolákban...
Részben ennek tudható be az a felettébb negatív hatás (a kiábrándultságot nem leszámítva) hogy szinte mindenki okoskodik, kritizál és vádol - persze csupán utalgatásokkal, de szavazni aztán alig megy el valaki. További folyománya az, hogy a politikai "elitnek" ez felettébb hasznos és kényelmes, nincs mitől tartania, mert ezzel a tiltással (is) biztosítják, hogy a hatalmi játékok megfelelő alakításához elégséges szavazón kívül mindenki más undorral és megvetéssel szemlélje a "játszóterüket". Lehet azt mondani munkahelyen, iskolában ugyanúgy mint kocsmában, buszon, hogy bocs, engem ez nem érdekel...
Máskülönben emlékszem, hogy '91 környékén eléggé durván Fidesz közeli hangulat uralkodott a Telekiben - akkortájt érettségiztem ott...

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2011.12.06. 21:44:54

azért egy adalék /lassan 30 év karatéval a hátam mögött.

Ha egy egyesület szakmányban ontja a Világ és ejrópa bajnokokat akkor az gittegylet. Nem karate, csak sportoló.

más: nem szeretném ha iskola egyesület most azt próbálná velem elhitetni, hogy semmi nem tűnt fel nekik....
Unokahúgom valahol a világvégén leesett a lóról, kartörés.
Mire következő edzésre mentem, már tudta mindenki:)

Más: úgy vélem iskolának jogában áll hozni némi öltözködési szabályzatot. Aztán ha nem tetszik lehet keresni más iskolát.

Gond az hogy az iskolák előrejárosága sokkal inkább ánusztisztitó nyelvcsapat, mint vezetőség: "Gyorsan skacok, mindenkinek lefeküdni, mert franc tudja ki nyer legközelebb"

szkepi 2011.12.06. 21:45:09

Kertész Ákosnak van igaza és egyébként is.
mi magyarok mindig szarul döntünk, szar mellett kampányolunk, rosszkor döntünk, gyűlölünk, másben keressük a hibákat és javarészben primitivek vagyunk.
a jobbikos világ a terjedő primitivizmust mutatja. mindig mindenhol a tahóból van több. megérdemelt mindent a magyar és még mindig nem tanult. A magyarok istene megelégelte, hogy milyen az ő kis primitiv népe. Mária is forog a sírjában.

hallari 2011.12.06. 21:45:40

Ez elég durva. Sajnos nálunk az emberek különösen hajlamosak arra, hogy ha megoldatlan problémákkal találják szemben magukat, akkor a szélsőségekhez forduljanak. A 2014-es választásnak már ez lesz a tétje.

percember 2011.12.06. 21:45:48

"JÓ REGGELT!!!! - a főiskolákon, egyetemeken sok fiatal értelmes ember fertőződött meg már a szélsőjobbos (Hitler-barát), Jobbikos eszmékkel" LOL

Hol élsz te ember?! Az egyetemisták legalább fele Jobbikos. Talán pont azért, mert gondolkodnak.

ibn_battuta 2011.12.06. 21:46:28

Sőt: ebben a gimnáziumban volt KISZ-titkár OV

Gogol 2011.12.06. 21:46:59

A lánytól jobbra az a csávó a faterja? No comment.

val 2011.12.06. 21:48:04

"A rendszerváltás nagy fegyverténye volt, hogy az iskolákban és a munkahelyeken megtiltottuk a politizálást. Ezt meg lehetne azért tartani?"

Kiegészíteném azzal, hogy a blogodon is tiltsuk meg. A Che Guevara póló miatt pedig 50 botütés. Nyilvánosan. Plusz sajgó seggel, pucéran békávézhatsz haza. :)
süti beállítások módosítása