HTML

Facebook oldaldoboz

fehéren feketén

Székesfehérvár, köz, élet, közérzet, nyitott szemmel járva.

Friss topikok

Címkék

2010 (102) 2011 (123) 2012 (35) 2013 (16) 2015 (10) a (26) adó (5) alkotmány (13) államadósság (5) alszóvivő (28) andrás (48) ár (8) árpád (6) az (11) bezárás (5) bkv (7) bolondballagás (6) brájer (6) busz (5) cser (39) cser palkovics (7) dr (5) dr. (15) elnök (5) és (9) európai (8) éva (6) fehérvár (13) fejér (8) felújítás (7) Fidesz (21) fidesz (215) forint (6) független (5) gábor (6) gazdaság (7) gyerekek (5) györgy (8) gyula (9) gyurcsány (5) hatalom (5) hazugság (7) (7) hoffmann (5) humor (5) istván (11) jobbik (17) józsef (5) kampány (7) kdnp (5) képviselő (9) knizse (7) költségvetés (15) kommunikáció (22) kormány (19) köz (6) közgyűlés (13) közlekedés (6) kultúra (7) lajos (5) lászló (8) lehet (5) levél (10) magyar (14) Magyarország (25) magyarország (131) márton (5) mdf (8) média (7) megye (5) megyei (7) mszp (40) munkahely (6) nem (9) nemzeti (7) nyugdíj (15) ocskay (5) oktatás (5) orbán (77) pál (11) palkovics (38) parlament (6) pénz (14) péter (5) piac (5) polgármester (11) politika (86) rádió (5) reklám (5) rendőrség (7) rendszer (6) rózsa (7) schmitt (10) szavazás (5) szdsz (7) székesfehérvár (177) Székesfehérvár (33) szemét (5) szent (5) széphő (5) színház (9) takarékoskodás (5) tamás (8) támogatás (8) tihamér (18) törvény (5) tüntetés (7) tv (5) új (11) újság (5) unió (6) úr (5) út (9) utca (7) választás (10) választások (5) város (9) vélemény (8) vicc (5) videoton (8) vidi (5) viktor (65) vörösmarty (5) warvasovszky (19) Címkefelhő

2010.01.02. 16:46 progresszív

Sólyom beszéde, avagy a veréb vergődése!

Hát, nagy sikerű köztársasági elnökünk (aki nem szeretem vendég lett Szerbiában, Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában) (Elnök Úr már csak egy-két szomszéd államot kellene megsértenie hivatali idejének végéig, hogy minden szomszédunk még jobban utáljon minket!!!) elmondta újévi beszédét. Itt megnézheted:

 www.youtube.com/watch

Gondolattöredékek, konkrétumok nélkül. Átütő volt azonban! Átütően politizáló, a FIDESZ mellett kiálló. Kóczián Péter gondolatai: 

 koczianpeter.blog.hu/2010/01/01/az_elnok_elfaradt#comments

 

Ez ám a SUPER madár!

Azt gondolom, hogy a köztársasági elnöknek a pártok, a napi politika fölött állónak kell lennie. Számomra az etalon Göncz Árpi bácsi! Jó egészséget kívánok neki ezúton is!

Hát ez az újévi köszöntés nem nekem szólt. A Fidesznek, a fideszt támogatóknak. Ami elszomorít. Elszomorít, mert az ember akkor tud szembenézni önmagával, a barátaival, ha önmaga marad. Ha vállalja a munkájával járó kötöttségeket.

Sólyom László, ahogyan meg tudta sérteni a nemzetközi diplomáciai szabályok (protokoll és etikett) áthágásával a környező országok vezetőit, most ezt itthon is újra és újra megteszi:

Sólyom: Mivel 2010 választási év lesz - az új esztendő alkalmat kínál a politikában és a közügyekben is az újrakezdésre. A változás szükségét mindenki érzi - és sok politikus is tudja, hogy mit akarnak az emberek.

Mindenki tudja, kik ezek a politikusok? Ha nem, megsúgom!

Sólyom: Korrupcióban fuldoklik ma az ország. Ez teszi tönkre a gazdaságban a tisztességes versenyt, az intézményekben a tisztességes működést. Joggal háborítanak fel mindenkit a százmilliós és milliárdos kifizetések - de a mindennapok kis korrupciója, a visszacsorgatott megbízási százalékok, a hatósági engedélyért adott és kapott pénzek is méregként hatnak.

Ezért gyorsan visszaküldöm a korrupció ellenes törvényt, nehogy kiderüljön, mekkora genya vagyok....

Remélem, már mindenki elfeledkezett, arról hogy pártfunkci lányát vettem el a karrieremért, hogy disszidálni akartam a '60-as években, hogy mekkora botrányt csaptam a lakhelyem körül, majd mivel nem tetszett nejem őfelségének a járólap, ezért igazi márvány burkolattal kellett megcsináltatni....

Sólyom Lászlóról lásd még:

debrecen-megmaradas.hu/content/view/2132/74/ 

orszaginfo.hu/csamcsogo/eloterben/3054-magyarorszag-unnepi-arca

2 komment

Címkék: választás fidesz sólyom árpád új beszéd elnök nemzetközi pártok országok lászló évi sértés göncz etikett ünnepi köztársasági protokoll felettiség


A bejegyzés trackback címe:

https://feherenfeketen.blog.hu/api/trackback/id/tr981639783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hogynehogye 2010.03.09. 21:11:26

Eddig bírtalak olvasni:
(aki nem szeretem vendég lett Szerbiában, Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában)

Tudod a szlovákiai eset volt az, amikor a politikai paletta szélsőbaltól szélsőjobbig uniszonoban kiabálta, hogy eddig és ne tovább! Nagyjából ez az eset volt amikor még a nagyhangú széljobb is csak visszafogottan kaffogott Bajnaira meg Balázsra azt is csak a kötelesség kedvéért.
Csak jelzem, hogy amikor őt egy mondvacsinált rüggyel kitiltották Szlovákiából nemcsak, hogy fütyültek a hatályos jogra - EU alapszerződés határok átjárhatósága, megvan ugye?! - de a KE. személyében Magyarországot a magyar állampolgárokat alázták meg - személy szerint téged is. Nem kell ahhoz szélsőjobboldalinak lenni, hogy ez világos legyen bárkinek.
Ha neked nem akkor szerintem nem a többséggel van a gond.

Ugyan nem nagyon hallani a hírekben de a szlovák politikai köznyelvben a magyarországgal való riogatás (értsd. nem a szlovákiai magyarsággal hanem a magyarországival pl veled) és az ország elleni harci cselekmény emlegetése és kissé sűrűbben fordul elő mint mondjuk magyarországi "mindent vissza" jellegű hőbölgés.

progresszív 2010.03.13. 13:19:44

@hogynehogye:
Politikus? Igen? Akkor nem ész nélkül kellene ezeket az ügyeket kezelnie. - mint az ombudsman választásokat: hány értékes, nagy tapasztalatú szakember nem lett hülye jelölései miatt megválasztva? - Lehet hogy egy meleg baráti kézfogás, a fogadó ország (szlovákia önmeghatározása Csehszlovákia és Magyarország ellenében működik) érzékenységének tiszteletben tartásával, politikai taktikával (szlovák ellenállók szobrának megkoszorúzásával stb.) működne. Igen, mondvacsinált ürügy volt. És? Az Eu mit mondott? - Beszéljétek meg, intézzétek el. Azt gondolom, hogy Kossuth Duna konföderációja a közös egymásra utaltság miatt az Eu-ban is működhetne... :-)
Ja, Romániában a románok azért tiltakoznak a magyar - székely autónomia ellen, mert a szó nekik mást jelent (Moldvai autónomia a törökök alatt - ellen.) Duna TV magyar-román történész véleménye.
Ezekre pedig figyelni illene, tudni kellene róla a politikusoknak.
süti beállítások módosítása