HTML

Facebook oldaldoboz

fehéren feketén

Székesfehérvár, köz, élet, közérzet, nyitott szemmel járva.

Friss topikok

Címkék

2010 (102) 2011 (123) 2012 (35) 2013 (16) 2015 (10) a (26) adó (5) alkotmány (13) államadósság (5) alszóvivő (28) andrás (48) ár (8) árpád (6) az (11) bezárás (5) bkv (7) bolondballagás (6) brájer (6) busz (5) cser (39) cser palkovics (7) dr (5) dr. (15) elnök (5) és (9) európai (8) éva (6) fehérvár (13) fejér (8) felújítás (7) fidesz (215) Fidesz (21) forint (6) független (5) gábor (6) gazdaság (7) gyerekek (5) györgy (8) gyula (9) gyurcsány (5) hatalom (5) hazugság (7) (7) hoffmann (5) humor (5) istván (11) jobbik (17) józsef (5) kampány (7) kdnp (5) képviselő (9) knizse (7) költségvetés (15) kommunikáció (22) kormány (19) köz (6) közgyűlés (13) közlekedés (6) kultúra (7) lajos (5) lászló (8) lehet (5) levél (10) magyar (14) Magyarország (25) magyarország (131) márton (5) mdf (8) média (7) megye (5) megyei (7) mszp (40) munkahely (6) nem (9) nemzeti (7) nyugdíj (15) ocskay (5) oktatás (5) orbán (77) pál (11) palkovics (38) parlament (6) pénz (14) péter (5) piac (5) polgármester (11) politika (86) rádió (5) reklám (5) rendőrség (7) rendszer (6) rózsa (7) schmitt (10) szavazás (5) szdsz (7) székesfehérvár (177) Székesfehérvár (33) szemét (5) szent (5) széphő (5) színház (9) takarékoskodás (5) tamás (8) támogatás (8) tihamér (18) törvény (5) tüntetés (7) tv (5) új (11) újság (5) unió (6) úr (5) út (9) utca (7) választás (10) választások (5) város (9) vélemény (8) vicc (5) videoton (8) vidi (5) viktor (65) vörösmarty (5) warvasovszky (19) Címkefelhő

2010.01.15. 06:46 progresszív

Majláth Mikes László: "Sűrű, sötét az éj, dühöng a felcsúti szél"

Ezer egy éjszaka
Sűrű, sötét az éj, dühöng a felcsúti szél. A Vezénylő Tábornok verejtékben forgolódik ágyában. Újra elvonul előtte mind a 176 egyéni jelölt, akiket fogadott. Beszélgetett velük. Pontosabban csak a Vezénylő Tábornok beszélt, kiadta az ukázt, hol, mikor, mit kell egyszerre mondani a zembereknek. A 176 jelölt így köszönt távozáskor: Viktort és a dolgozó polgárt szolgálom! A Vezénylő Tábornok elégedetten durmolhatna ágyában, de lázálmok gyötrik. A 176-ok után is jönnek, csak jönnek a látogatók az éji homályból.
 
Egy sötét bőrű alak lép be. Ki vagy te, tán Kolompár Orbán? Nem, én Kolompár Obama vagyok, szeretnék jelölt lenni. Ajándékot hoztál? Hoztam hát, íme egy Barack. Már betelt a létszám, kedves Obama, talán kijárhatnék neked egy Nobel-békedíjat, jóban vagyok a norvég királlyal, sokszor összefutunk a mosdóban. Kösz, most kaptam egyet az iraki és afganisztáni háborúért. De máris jön a következő delikvens, edelényi Oszkár. Oszikám, minden hiába, el vagy felejtve, tekintettel kell lennem az EU-ra. Hoztál ajándékot? Gumikalapácsot és a zsidó nagytőke kicsinyített mását. Majd egyszer még kérünk magától valamit. Ki az ott az éji homályban? A guantánamói fogoly? Te is képviselőjelölt akarsz lenni? Köszönjük, nem, elég nekünk arabból egy libanoni orvos. Talán próbálkozz a Jobbiknál, Krisztina szereti a palesztinokat. Emlegetett szamár megjelenik. Morvaiból csak a kazánkirályt kedvelem. Krisztina, maguk nem keresik, nem szeretik Petőfit. De bizony igen. Azt mondjuk a multiknak: foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat. És hogy állnak a romákkal? Akkor is több voksot akarnak szerezni a szociknál, ha cigánygyerekek potyognak az égből. A csendőrség persze hagyná a purdékat a magasból lepotyogni. Krisztina, távozz tőlem! Még nem jött el a te időd. Majd szólok, ha kellesz a kétharmadhoz.

Újból egy nő. Dávid Ibolya az, két férfiú karján röppen be a szobába, angyalszárnyakon. Jobbról Bokros, balról egy Habsburg támogatja. Vezénylő Tábornok, most már értek a focihoz. Ön is ért. Akkor miért nem határolódik el? Én ott voltam, amikor Ronaldónak átadták a Puskás-díjat. Én adtam át. Pontosabban nem én, de ez most mindegy. Ibolyka, ne zavard polgári köreimet! Elég egy a Vonából. Belőle nőtt, mint gyönge ága, remélem, e földben süpped el. Eridjetek, Vlagyimir jő alant a síkon. Jöjj, óh, jöjj, kedves Putyin, s szégyenítsd meg a Debreczenit, mert én igenis tárgyaltam veled egy fertályórát. Csak három hétig kellett várni, mire az orosz nagykövetnek leesett a tantusz. Te is itt vagy, Jóska? Orbán-fóbiád van. Még hány könyvet akarsz rólam írni? Szeretnéd, hogy ott legyek minden könyvolvasó magyar karácsonyfája alatt. Szégyelld magad! Majd ha egy prezidenciális köztársaságban leszek erős elnök, akkor reád tömlöc vár felséggyalázásért. Már Gerő is az alkotmányos királyságot kívánja. Nem hídverő, Habsburg-legitimista. Én meg szabad királyválasztó. Látjátok, feleim, a Duna jegén fognak királlyá koronázni. A Dunán nem lesz jég a globális felmelegedés miatt. Ez ellen tenni kell: kötelezem a 176 egyéni képviselőjelöltemet, ne bocsássanak ki üvegházhatású gázokat. Még Szijjártónak is megtiltom, hogy szénhidrogéneket eregessen. Ki zörg az ablakon? Te vagy az, Rómeó, nem, csak Mesterházy. Alig ismerlek meg a szakállkád nélkül. Levágattad az egyéniséged, nem maradt semmi. Tudom, a Kovács László javasolta neked. Most mit akarsz tőlem, Attila? Nincsen apám, se anyám, se istenem, se hazám. Ez nem lesz ütős szocialista program. Ha ezt használjátok, még a Lehet Más a Politika is rátok ver egy-két százalékot. Jól van na, nem zrikállak. Minket is zrikálnak. Hogy kicsoda? Berlinből az Imre Kertész. Azt mondta, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus uralja a közbeszédet. Könnyű kintről beszólni. Már itt is vagytok, Kertészek, Spirók, Konrádok, Nádasok, Esterházyk. Nem én mondtam, hogy a könyveitekből ki kell tépni a lapokat, vagy összefirkálni. Azt viszont mondtam, hogy a Demokrata a kedvenc lapom. András Bencsik, hát megjöttél? Hoztad Zsolt Bayert is. Gyerekek, ne haragudjatok, de a kampány során egy icipicit el fogok tőletek határolódni. Csak a Jobbik miatt. Hozzánk akarom csábítani az ő bázisukat. Igen, Thürmeréktől is el akarom vonni az egy százalékukat. Hogy mivel? Egy kis kádárizmussal. A szadesztől nem akarok elcsábítani egy szavazót sem. Mert egy sincs nekik. Hazudok, egy van. Retkes.

Kezeit csókolom, Katalin! Hát kiskegyed is itt van velem e lázálmos téli éjszakán. Gratulálok, hogy leiratkozott a szocik országos listájáról. Kegyed egymaga akarja világító baloldali fáklyaként megnyerni a választásokat. Azért caplatott fel a Tubesre, azért vitt pogácsát a polgármesterünknek. Ez még nem elég a győzelemhez. Még nem elég. Ahogyan Váci Mihály mondta. Mert őt is fel akarjuk használni a választási kampányunkban. Mindenkit be akarunk maszatolni. Még Gyóni Gézát is. Csak egy éjszakára… Lassan megbolondulok. Csak jőnek hozzám a kisdedek és a nagydedek, százával, ezrével. Ezer egy éjszaka! Már csak te hiányoztál, Fletókám. Egymás közt mondom, mi is hazudunk éjjel-nappal. De mi nem valljuk be. Őszöd nem öszöd, nem kapsz mást. És még nincs vége. Nyílik az ablak, betódul a hideg s Benkő Dániel. Itt ne keressen feleséget! Pelczné foglalt. Végre néhány szimpatikus arc. Szívesen felvenném önöket a listánkra, kedves Tabáni István, André, Szabolcs és Robi. Hogy nem vállalják? Megértem, de nem értek vele egyet. Bibó mondott valami hasonlót, de ő nem volt kiscsillag.

Ez azért már túlzás. Hunvald és Zuschlag együtt. Itt, nálam? Nekem is segítenének? Inkább ne. Atyavilág! A BKV és a Budapest Airport jogi igazgatója, plusz Eleonóra a százmilliós végkielégítésével. Hogy jönnek ahhoz, hogy belemásszanak az én álmomba. Én újra akarom tárgyalni az IMF-fel az egészet. Talán megijednek a nagyurak, ha felvonul előttük a gárda Horthy fehér lován. Egyre őrültebb álmok gyötörnek. Fico elrendeli, hogy a magyar parlamentben csak szlovákul lehet felszólalni. Maguk meg kicsodák? A Hatvannégy vármegye? Még jó, hogy már nincs ennyi választókerület. Ki bírta volna azt szusszal. Kár, hogy nem vettem be altatót. Akkor most szép álmom lenne. 2030 van, és még mindig mi vagyunk hatalmon. Kopaszodom. Készülünk a választásokra. Overdose még sántít. Sólyom már csak bazsarózsát termeszt. Megszületett a huszadik unokám. Nem tudom, hogy fiú-e vagy lány. Liberális vagyok, majd ha felnő, saját maga eldönti.
Majláth Mikes László
 
- csak mert szeretem a humort és hiányzik a Ludas Matyi!

Szólj hozzá!

Címkék: a vicc humor az éj sötét szél lászló mikes sűrű dühöng felcsúti majláth


A bejegyzés trackback címe:

https://feherenfeketen.blog.hu/api/trackback/id/tr541667622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása