HTML

Facebook oldaldoboz

fehéren feketén

Székesfehérvár, köz, élet, közérzet, nyitott szemmel járva.

Friss topikok

Címkék

2010 (102) 2011 (123) 2012 (35) 2013 (16) 2015 (10) a (26) adó (5) alkotmány (13) államadósság (5) alszóvivő (28) andrás (48) ár (8) árpád (6) az (11) bezárás (5) bkv (7) bolondballagás (6) brájer (6) busz (5) cser (39) cser palkovics (7) dr (5) dr. (15) elnök (5) és (9) európai (8) éva (6) fehérvár (13) fejér (8) felújítás (7) fidesz (215) Fidesz (21) forint (6) független (5) gábor (6) gazdaság (7) gyerekek (5) györgy (8) gyula (9) gyurcsány (5) hatalom (5) hazugság (7) (7) hoffmann (5) humor (5) istván (11) jobbik (17) józsef (5) kampány (7) kdnp (5) képviselő (9) knizse (7) költségvetés (15) kommunikáció (22) kormány (19) köz (6) közgyűlés (13) közlekedés (6) kultúra (7) lajos (5) lászló (8) lehet (5) levél (10) magyar (14) Magyarország (25) magyarország (131) márton (5) mdf (8) média (7) megye (5) megyei (7) mszp (40) munkahely (6) nem (9) nemzeti (7) nyugdíj (15) ocskay (5) oktatás (5) orbán (77) pál (11) palkovics (38) parlament (6) pénz (14) péter (5) piac (5) polgármester (11) politika (86) rádió (5) reklám (5) rendőrség (7) rendszer (6) rózsa (7) schmitt (10) szavazás (5) szdsz (7) Székesfehérvár (33) székesfehérvár (177) szemét (5) szent (5) széphő (5) színház (9) takarékoskodás (5) tamás (8) támogatás (8) tihamér (18) törvény (5) tüntetés (7) tv (5) új (11) újság (5) unió (6) úr (5) út (9) utca (7) választás (10) választások (5) város (9) vélemény (8) vicc (5) videoton (8) vidi (5) viktor (65) vörösmarty (5) warvasovszky (19) Címkefelhő

2011.05.04. 07:25 progresszív

Mekk HackElek, az ezermester - amikor kilóg a (pszicho)pata

Ej, de remek mese! Elmém s lelkem ellene gerjeszt e jelennek, melyben Mekk Elek meséje életre kel a Mester vezényletével. Ez nem szerepelt tervemben, e mesét csak tvben szeretem - nem elevenen.

Na jó, nem tudom csupa e-vele leírni mondandómat, ennyire nem vagyok fejlett. Bizonyára sokan ismeritek a neves mester életművét. Most egy újabb epizóddal jelentkezem, a megfilmesítés jogáért lehet jelentkezni:) Sajnos országunk vezetői is annak a generációnak a tagjai, akik ezen nevelkedtek - és letették a mestervizsgát.

Hol volt, hol nem volt, de volt egyszer egy ország, ahol demokrácia volt. Kicsit zöld, kicsit savanyú, de amilyen a mosdó, olyan a törcsi - szóval azért a miénk volt, miattunk is volt. Az ország népének sok ügye-baja volt, vezetői se voltak különbek, mint a népi átlag. Hanem aztán, egy napon megjelent Mekk HackElek sturmbannführer és kijelentette, hogy inog, recseg ropog már e ház, bizony ráférne már egy alapos felújítás. Ajánlotta is magát és szagértő társaságát rögvest ajánlócédulákon. A ház tulajdonosai közt akadtak, akik annyira szerettek volna szebb házban élni, hogy elhitték - mert el akarták hinni - hogy a Mester kacsalábon forgó palotát varázsol egyszerű házukból - mindezt hallatlanul olcsó csodamódszerekkel. Más lakók meg gyanakodva hallgatták a folyékony beszédű Mester hízelgését, aki minden lakónak azt ígérte, amit az leginkább hallani szeretett volna. A munkanélkülinek munkahelyet, a dolgozóknak garantált nyugdíjat, a hétvégén is dolgozóknak pedig vasárnapi szünnapot. A szavazni akaróknak több szavazati lehetőséget, a vaknak a szemevilágát, a süketnek a hallását. S ajándékba még toronyórát aranylánccal is. Idővel hatott a beszéd, a hiszékenyek lettek többen, így végül a lakók többsége megszavazta a házfelújítást.

Egy derűs áprilisi napon fel is vonult a Mester, hozván egész pereputtyát. Ott volt ugye Elek, a Mester, aztán a többiek: Gyuri, a gazdasági felelős, Peti, aki a tájékoztatásért felelt, János, a mindenes, Gabi, aki az idős dolgozók nyugalmát volt hivatott biztosítani s még sokan mások. Mindenhez értettek tényleg, úgy együttesen, csak egyik sem ahhoz, ami a reszortja lett volna.

Nézegette Elek a házikót, hogy valami látványos hibát találjon rajt, de hát a ház nem volt olyan rossz állapotban, hogy magától bedőljön a fala vagy felrobbanjon egy-két cső benne. Hát, ha nincs látványos hiba, akkor nincs mese, csinálni kell, különben nem számlázhat akkorát a lakóknak, akik persze mit sem sejtettek terveiből, mert az árról korábban nem sett szó a 29 pontos ajánlatban. Ezt sütötte ki végül. Összedugta fejét fogdmekkjeivel és kifundálták, mit tegyenek. A taktika a következő lett: a társaságot mindig több részre osztják, így vonulnak fel a munkterületre. Az egyik csapat - minden nap másik - feladata mindenkor, hogy találjanak valami valóban hibás részt(nem nehéz ugye), s nagy riadalmat keltsenek azzal a lakókban, elhitetve velük, milyen messze ható következményei lehetnek. Ez alatt a többi csapat a félreeső helyeken rongált, amit csak tudott. Savazták a fűtéscsöveket, s az elektromos hálózat vezetékeit, ép falakat vertek ki rejtett hibák feltárása ürügyén.  Munkaközben fennhangon, jó mesterhez illően szidták a ház építőit, a korábbi mesterek munkájának minőségét, igyekezván megbízható szakértők benyomását kelteni, fontoskodó és gondterhelt arcot vágva, mint akiknek megszakad a szíve, hogy lehetett ilyen munkát becsületes mesternek kiadnia a kezéből. Arról persze mélyen hallgattak, hogy ők is alvállalkozói voltak a korábbi mestereknek, sőt egy korábbi felújításkor már dolgoztak ezen a házon, arról meg pláne, hogy maguk is lopták az anyagot a házból, attól lett olyan, amilyen. Persze hogy hallgattak, hisz korábban ugyanezek a lakók már elkergették őket visszásságaik miatt. De ügyes reklámhadjárattal feledtetni tudták korábbi fiaskójuk okait, addig igérgettek. Nos, újólag annyira hitelesnek kellett lenniük, hogy János hamarosan meg is rendelt magának a egy szuperbiztonságos sportkocsit, nehogy  a projekt sorsa az ő életén múljon esetleg. Azt is kitalálták, hogy az interneten és kábeltvn is kommunikálják ténykedésüket, hogy minél többen lássák, milyen sokat tesznek a lakókért. Ugyan a lakók nem érezték, mert csak a furás faragás, a szétvert ház kényelmetlenségei lekötötték figyelmüket. Ugyan, nagyhírű külországi szakemberek arra járván gyanúsan méregették, mi folyik a házban, hangot is adtak véleményüknek, de a Mester és segédei a lakók előtt taktikázva gondosan túlkiabálták a szakértő kritikusokat, nehogy a lakók gyanút fogjanak.

Na de visszatérve mesém fonalához, a "PR" csapat mindennapra talált valami bagatell, a ház működését alapvetően nem befolyásoló hibát, aminek jelentőségét nagy jajongás és csődület közepette tálalták a lakóknak, kellően megrémítve őket. Jelenleg 10 hónap óta tart a felújítás, és már félidő óta rémálomba csapott át, de a lakók még nem zavarták el a Mestert, mert a MESTERségesen teremtett káoszban nem látják, mire megy ki a játék. Majd meglátják...

Az eredeti csak egy férfi blogján olvasható:

ferfiblog.blog.hu/2011/03/06/mekk_hekkelek_az_ezermester_megint_kilog_a_pszicho_pata

Szólj hozzá!

Címkék: a fidesz magyarország zöld kormány demokrácia volt savanyú 2011 azért kicsit volt. miénk aszóval miattunk


A bejegyzés trackback címe:

https://feherenfeketen.blog.hu/api/trackback/id/tr492869555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása